PERSBERICHT 2019 

Automotive Campus voor de tweede keer locatie van de Technasium Netwerkbijeenkomst 

De Automotive Campus in Helmond vormde op vrijdag 1 februari voor de tweede keer de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 30-tal bedrijven en instellingen. 

Ontmoeten Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) volgen in de technasiumstroming is de netwerkbijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken. 

Toekomst Voor de deelnemende organisaties is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de technologie en hopelijk hierdoor enthousiast te maken voor bèta technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de technologie geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer. Naast veel terugkerende technische bedrijven begint de netwerkbijeenkomst ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid. Ook de cross-overs tussen de verschillende organisaties maakt dit evenement op meerdere fronten interessant om aan deel te nemen. 

Inspirerende omgeving De netwerkbijeenkomst is voor de tweede keer gehouden op de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open 

innovatie. Op de campus worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen van vandaag en morgen gerealiseerd. 

Technasiumnetwerk Brabant Oost De Technasium Netwerkbijeenkomst is een evenement voor en door het technasiumnetwerk Brabant Oost. De deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven). 

Jubileum in 2020 In 2020 zal voor de tiende keer de Technasium Netwerkbijeenkomst georganiseerd worden. Hiervoor is het netwerk op zoek naar nieuwe organisaties, ideeën en financieringen om dit jubileum mee te vieren. 

Noot voor de redactie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de technatoren van de deelnemende scholen, via de netwerkregisseur Samantha Boon (s.boon@technasium.nl) of neem contact op via www.technasiumbrabantoost.nl.