(eigen foto’s, zoals altijd)
Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) lijkt, zeker van ver weg, nogal op het koolwitje, ondanks de oranje vlekken aan de bovenkant van de vleugels. Veel meer interessants heb ik er niet over te zeggen, behalve dat het een overwinning met hoge symbolische waarde was in de fotografische strijd tussen mij en een klasgenoot.

Meer foto’s

Omdat ik al een tijdje niet veel heb gepost zijn hier nog wat andere foto’s, van een tijdje terug.

Deze foto komt van herfst vorig jaar. Het is waarschijnlijk een heidelibel. Mooie close-up, je kan de facetten van de ogen met gemak zien. Voor de rest is het, om eerlijk te zijn, een beetje een saaie foto. Dat vind ik, in ieder geval.

Deze foto is genomen toen ik (niet in mijn eentje) een weekendje in de Ardennen was. Ook niet héél bijzonder, maar het voelt iets origineler dan de vorige, en ik vind het ook mooier. Ik ga hier niet in diepte bespreken wanneer een foto mooi is, want dat weet ik niet (goed genoeg), maar ik kan wel af en toe mijn mening geven.

Programmeren

Behalve fotograferen ben ik nog steeds bezig met programmeren. Een van de projecten waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt, is CitationJS. Dit is een voortzetting op mijn site “Bronnen maken”, waarbij ik de code toegankelijker heb gemaakt voor andere mensen. Ik heb het begin april op GitHub (site om digitale projecten te beheren) gezet en een demo gemaakt. Sindsdien heeft het niet veel, maar toch een beetje aandacht gekregen. Een tweet over mij is zelfs door Wikidata (zusterproject van Wikipedia) geretweet!

Een ander project waar ik al een tijdje mee bezig ben heeft nog geen echte naam, maar is als het goed is als het draaideurproject “Webapp Presentaties maken” of iets dergelijks aangemeld. Dit is een erg leuk project, maar is ook veel werk, omdat er heel veel verschillende dingen moeten worden gedaan. Gelukkig werk ik daarom samen met wat klasgenoten. Ik kan alvast een screenshot laten zien van het Home-scherm:

Zoals je misschien ziet kan je een account maken (nu worden dat op je computer, misschien verander ik dat nog), met een achtergrond, username, en presentaties (Prezi- én PowerPoint-achtige), die je hier ook kan bekijken en bewerken. De afgelopen dagen ben ik erg bezig geweest om een rich text editor met (een variatie op) Markdown te maken (wat nog een heel gedoe is). Rich text is tekst met opmaak (bold, italics, etc.) en Markdown is een programmeertaal die heel eenvoudig rich text opslaat. Als je bijvoorbeeld tekst in italics wilt, zet je er een * voor en achter: *italics*, net zoals bij Google Hangouts en Skype (alleen is het dan *bold* en _italics_).

En dat is het wel een beetje…

Lars

TAGS: