“Onze” Milou uit Vwo 6 heeft afgelopen vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gebouw van OMO in Tilburg de tweede prijs gewonnen. Met haar unieke documentaire/ film “Wie We Zijn” kreeg ze veel waardering, niet in de laatste plaats omdat ze alle beelden zelf “geschoten” heeft. Op filosofische wijze ging ze op zoek naar het ‘ik-zijn’: Wat maakt elk individu uniek? Pittige vragen voor zo’n jonge meid. Toch lukte het haar om dit samen te vatten in een hoogwaardig product vol filosofie en fijngevoelige verbeelding.

Haar begeleiders mevrouw Donkers (Filosofie) en de heer Loijen (Cultuur/ Tekenen) waren vervuld van trots na het horen van deze bijzondere nominatie.

Eugène Bernard, jury- en bestuursvoorzitter, reikte tijdens de bijeenkomst voor de zestiende keer de prijzen uit. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

Complex en persoonlijk

De profielwerkstukprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan havo- en vwo-leerlingen van de OMO-scholen. De jury beoordeelt de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden en reflectie. Jan van Pelt, rector van OMO Scholengroep De Langstraat en jurylid: “Dit jaar blonken de werkstukken van het vwo uit in complexiteit. De behandelde onderwerpen getuigen van een bijzondere nieuwsgierigheid van de leerlingen naar het leven en de natuur. De werkstukken van de havoleerlingen zijn persoonlijk getint en maatschappelijk relevant. Elk jaar weer word ik geraakt door de inzet en creativiteit van onze leerlingen.”

Een mooie prestatie, waarop we als excellente school trots mogen zijn!

Nieuwsgierig naar deze film?

TAGS: