Afgelopen dinsdag was het zover: in het Klokgebouw begon om 12.00 de Night of the Nerds.
Na een uurtje rond te hebben gekeken op de best interessante expositie van technologie en wetenschap besloten twee klasgenoten en ik om de clinic “Maak je eigen robot van afval” te gaan doen. Iemand zei: “Bouw een AT-AT [voertuig uit de spaceopera Star Wars]!”
Dus wat deden we? We bouwden een AT-AT. Van karton.

Op het filmpje is te zien hoe onze creatie een poging doet tot lopen met acht servomotoren – vier voor de bovenbenen en vier voor de knieën.
Het was behoorlijk lastig om de robot überhaupt te laten bewegen zonder dat hij meteen omviel, ook al is dat wat er in de film wel tig keer gebeurt.

De volgende opdracht was om de robot te filmen en zo tot een eindproduct zoals ons filmpje te komen. Het was een behoorlijk leuke opdracht, maar we hadden het niet kunnen doen zonder de runner van het project, Edwin Dertien. Op zijn pagina staan nog een hele hoop interessante dingen, dus dat is leuk om eens door te kijken.

En dan nog iets: die klasgenoot van de ‘fotostrijd’ over wie Lars het had, dat ben ik, dus in mijn volgende post zullen wel wat natuurfoto’s te vinden zijn.
Maar een ontploffende robot is denk ik wel genoeg voor mijn eerste blogpost.

-Koen

TAGS:

Zie ook...