Als je ziet wat er aan voedsel overblijft na kerstvieringen zou je het misschien niet denken, maar armoede komt overal voor, zo ook in Eindhoven. Ook dit jaar staat de inzamelingsactie met kerst weer in het teken van de minder bedeelde Eindhovenaar: we gaan kleding en goederen inzamelen voor de kledingbank en voedselbank in Eindhoven. In deze brief geven wij u meer informatie over deze inzamelingsactie.

Kledingbank en voedselbank: voor wie en hoe werkt het?

Alleen mensen die te weinig ‘leefgeld’ hebben (geld voor eten, kleding, schoenen, etc.) komen in aanmerking voor een voedselpakket en een kledingpakket. Voedselpakketten worden wekelijks uitgedeeld, een kledingpakket mag eenmaal per seizoen worden uitgezocht. De kleding die de kledingbank uitdeelt is afkomstig van burgers die gedragen kleding daar komen afgeven, of van inzamelingsacties. Of er voldoende kleding aanwezig is op het moment dat een gezin daar langskomt, is om die reden dan ook niet te garanderen. Het meeste voedsel dat de voedselbank uitdeelt is afkomstig van bedrijven die dit voedsel anders zouden vernietigen. Daarnaast wordt er voedsel aangeleverd door distributeurs, supermarkten en inzamelingsacties.

De inzamelingsactie
De inzamelingsactie bestaat ook dit schooljaar uit twee delen:

–       Leerlingen en personeel nemen indien mogelijk levensmiddelen en oude, niet-kapotte kleding mee naar school. Deze worden tijdens de kerstviering bij de lokalen opgehaald.
–       Mentoren en leerlingen geven gesloten verpakkingen eten en drinken die na de kerstviering overblijven af bij het inzamelpunt in hal A.

De kledingbank en voedselbank komen de donaties na afloop van de kerstviering op school ophalen.

Heeft u nog kleding liggen die niet meer gedragen wordt, maar nog prima een tweede ronde mee kan? Staat er in de kast nog een ongeopende pot pastasaus, een zak rijst, etc.  die u niet meer gebruikt? Geef deze spullen op vrijdag 21 december dan alstublieft mee aan uw kind. Hoe meer we inzamelen, hoe meer gezinnen we blij kunnen maken deze kerst!

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Angela de Wit en Luuk Hoevenaars
Organisatoren kerstinzamelingsactie Eckartcollege 2018