Het Eckartcollege heeft zich aangesloten bij een groep scholen in de regio Breda die een speciaal programma ontwikkelen voor hun mavo-afdelingen onder de verzamelnaam Bèta Challenge Programma. Het Eckartcollege introduceert dit innovatieve concept nu in de regio Eindhoven.

Doel van het Bèta Challenge Programma is het realiseren van een hoogwaardige leerroute voor mavoleerlingen die baat hebben bij meer praktisch ingericht onderwijs met meer aandacht voor techniek via het vak Technologie en Toepassing.
Kenmerkend van dit nieuwe onderwijs is dat leerlingen op een projectmatige manier gaan werken aan realistische vraagstukken rond de toepassing van technologie. Kortom: het is onderwijs dat beter aansluit bij de behoefte van veel mavoleerlingen. Ook zal er veel aandacht zijn voor de kennismaking met de technische opleidingen en bedrijven. Het Bèta Challenge Programma is een ontwikkeling die gedreven wordt door de veranderende inzichten en omstandigheden van de huidige tijd. Het onderwijs komt tot stand in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven en onderwijs. De steun die het Eckartcollege krijgt van zowel mbo, hbo als de bedrijvenpartners, is een belangrijk onderdeel van dit programma.
Deze nieuwe leerroute is een van de manieren waarop het Eckartcollege een antwoord wil geven op de grote tekorten die in onze regio worden voorspeld in de bèta-technische beroepssectoren. Enige jaren geleden is het Eckartcollege, als enige school in de omgeving, al gestart met een Technasium voor de leerlingen op havo- en vwo-niveau. Het nieuwe programma voor de mavo maakt het technische profiel van de school nog sterker.

Klik HIER voor de folder met meer informatie.