Het Eckartcollege heeft het predicaat Excellente School gekregen!

Het predicaat Excellente School is verlengd. Het Eckartcollege heeft van het ministerie en de onderwijsinspectie voor alle afdelingen het predicaat Excellente School gekregen! Het was in Nederland nog niet voorgekomen dat een school voor álle afdelingen excellent werd verklaard.

Verder is opvallend dat de onderwijsinspectie geconstateerd heeft dat de hoge kwaliteit van de school goed is geborgd. Door deze stevige verankering is men overtuigd dat het Eckartcollege het excellentieprofiel absoluut zal weten vast te houden in de komende jaren. Daarom is het predicaat Excellente School verleend voor een periode van drie jaren.

Het Eckartcollege heeft naar het oordeel van de onderwijsinspectie een zeer coherente praktijk waarin de leerling zich als persoon kan ontwikkelen in een cultuur van (methodisch) vertrouwen. Er is een waaier aan mogelijkheden en deze hoeveelheid is helder en overzichtelijk gestructureerd.

Menswording is op het Eckartcollege gekoppeld aan ontwikkeling. De vele projecten hebben een hoge kwaliteit, de leerlingen creëren kennis door onderzoek en studie, de school motiveert niet door cijfers maar intrinsiek.

Verder wordt in het rapport opgemerkt dat het Eckartcollege een enthousiast en dynamisch team heeft. De school weet in de leerling een drive tot ontwikkeling aan te wakkeren.

“Wij zijn zeer blij met dit lovende rapport en zien het als een bevestiging van onze inspanningen om onderwijs van de hoogst mogelijke kwaliteit te verzorgen. Veel dank aan al onze docenten en ondersteunende medewerkers, die dagelijks invulling geven aan de prachtige ontwikkeling van onze school.