Hoe werkt het Eckart ?

Waar staat het Eckartcollege voor? Hoe ziet de agenda eruit? Is de school goed bereikbaar? Welke leerniveaus zijn er? Hoe zit het met de boeken?
Al deze informatie en meer tref je hier aan. Bekijk de menu’s voor meer informatie over een bepaald onderwerp.

Wat kun je verwachten ?

Het Eckartcollege staat op een groot terrein met een eigen sporthal en buiten(sport)accommodaties. We hebben natuurlijk een aula, maar ook vijf computerlokalen, een collegezaal en een Technasium-werkplaats.
De brugklasleerlingen hebben hun eigen plek in het brugklasgebouw, met een eigen pauzeplaats en een brugklasconciërge. Leerlingen uit de middenbouw volgen het grootste deel van de lessen in het hoofdgebouw.
De bovenbouw heeft ook een eigen gebouw: het studiehuis. Dit gebouw is speciaal ingericht voor de manier van lesgeven die je in de bovenbouw krijgt.

Bereikbaarheid

(Brom)fietsend naar school

Het Eckartcollege ligt iets ten noorden van het centrum van Eindhoven in het stadsdeel Woensel, vlakbij veel belangrijke, grote wegen. Onze school is goed bereikbaar via veilige fietsroutes vanuit Nuenen, Son en Breugel en Lieshout. Er zijn voldoende fietsstallingen waar je je fiets kwijt kunt en er is een aparte bromfietsstalling.
Openbaar vervoer

Vanaf het station is de school te bereiken met buslijn 404 (stopt bij het Summa College). Vanuit Nuenen is de school te bereiken met buslijn 404 of 322.