Techniek wordt steeds populairder onder jongeren, blijkt uit het ‘Bèta&TechMentality-onderzoek’.

Vooral bij meiden groeit de interesse. In 2011 zei ongeveer één op de tien meiden later een technisch beroep te willen doen, maar inmiddels is dat bijna vier op de tien.

Op het Eckart College in Woensel-Noord herkennen ze die trend. In de onderbouw kiezen steeds meer leerlingen voor techniek. ‘Daar zijn we blij om, want techniek is steeds belangrijker geworden voor de maatschappij’, vertelt techniekdocent Martine Schüll.

Jongens
Meiden kiezen dus meer voor techniek, maar de jongens zijn nog altijd in de meerderheid. 66 procent van de jongens bestempelt zichzelf als technisch. Toch zijn er op het Eckart College evenveel jongens als meisjes die voor een technisch keuzevak kiezen.

Het Eckart College in Woensel-Noord is één van de scholen die het vak O&O aanbiedt. Bij Onderzoeken en Ontwerpen gaan leerlingen zelf aan de slag met een opdracht van een externe opdrachtgever, bijvoorbeeld Brabant Water. ‘Daardoor leer je bijvoorbeeld werken in groepsverband. Ook als je later niks met techniek gaat doen, heb je daar alsnog veel aan’, vertelt Sanne van de Wijdeven, techniekleerling op het Eckart.

Bron: https://www.studio040.nl/

TAGS:

Zie ook...