Menu

Volgens Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, mogen zijn boeken van een heel stel docenten Nederlands niet op de leeslijst. Van mij mag zijn laatste werk DJ best op de lijst.

De schrijver speelt een schitterend spel in DJ: wat is biografisch en wat niet? In de hoofdpersoon Kluun herkennen we Van de Klundert, die zoals bekend zijn eerste vrouw aan kanker verloor. Kluun broedt op een nieuw boek, maar het schrijven ervan wil maar niet vlotten. Dan verschijnt Thorwald van Gestel ten tonele: Kluuns oude jeugdvriend die het nu helemaal gemaakt heeft als dj. In Van Gestel herkent de fanatieke festival- en housepartyganger Thijs Verwest (alias Tiësto), maar ook Sven Väth, Ricardo Villalobos en andere legendarische, flamboyante dj’s.

Kluun besluit het over een andere boeg te gooien als hem wordt gevraagd een reportage over Van Gestel te maken. Een ideaal moment, want: Kluun ligt in scheiding, kampt met een gat in zijn hand en een tekort aan liquide middelen. Die reportage mislukt in eerste instantie faliekant, maar Kluun houdt er dankzij dance, drank en drugs een onvergetelijk avontuur aan over. En een schitterend verhaal. Toch nog.

J.van der Kant

TAGS: