En opeens heeft moeder natuur besloten om de sneeuw en de koude wind achter haar te laten en de zon te laten schijnen. Altans voor een dag of drie. Als ik eerlijk ben, ben ik niet zo heel erg van de hitte maar meer van de kou. Toch was het voor mij ook bijzonder aangenaam om een keer geen drie lagen truien over elkaar heen te trekken en de wanten van m’n moeder te moeten lenen omdat ik de mijne weer eens kwijt ben. Oke, het was misschien nog geen 25 graden maar met een bescheiden 15 graden kon ik het toch niet laten om (wel eens waar met een T-shirt met lange mouwen aan) buiten mijn huiswerk te maken. Ik weet niet, ik had ooit gelezen dat dat goed voor je concentratie en creativiteit en zo is. En  die dag was wat mij betreft de perfecte dag om het te proberen. Ikke dus uiteindelijk met mijn Franse werkwoorden en de laptop WRTS lijsten afwerken terwijl ik een ijsje eet (niet dat ik het zo heet had maar ik eet altijd ijs, ook met -20 graden).

Naast mij zit een van mijn twee katten me in de gaten te houden. Ik denk dat hij door had dat ik last minute nog even twintig werkwoorden in mijn kop moest stampen want elke keer als ik afgeleid was of opstond begon dat ding te miauwen. Een beetje ongemakkelijk was het wel ja. Toen dat beest eindelijk even wegkeek kwam ik op het (best wel geniale idee vind ik zelf) om in al mijn schoolboeken te schrijven: “dit boek is eigendom van de Halfbloed prins”. Soms vind ik mezelf gewoon heel grappig.  Het zou vast komen doordat ik buiten zat ;).

 

TAGS: