OVER GLOBAL EXPLORATION
Na een eerste Xplore-reis naar Peru in 2006 zorgden de deelnemende leerlingen heel enthousiast voor hun draagvlakversterking. Ze vertelden hun verhaal verder en nieuwe scholen meldden zich. Om alle werkzaamheden te coördineren startten we eind 2006 de stichting Global Exploration. Sinds dat moment reizen vele jongeren ieder jaar de hele wereld over. De Nederlandse en lokale leerlingen leren van elkaars culturen en werken in verschillende crews: Nature & Environment, Health, Education & Recreation en Culture & Economy.

SCHOLEN VOOR SCHOLEN
Ieder jaar besteden we meer dan €150.000,- aan “scholen voor Scholen” projecten. We reizen namelijk niet met lege handen; we geven financiële steun aan lokale projecten. Eén van de Scholen voor Scholen projecten die we in 2018 in Togo zullen steunen is de bouw van een Cultureel Centrum in Aklakou. Jongeren uit deze streek kunnen in dit centrum samen komen om te sporten, Engels te leren en verschillende workshops te volgen.

VOORBEREIDING
Na een informatieavond op school volgt de selectie van leerlingen. In november wordt het project op school gestart en in januari volgt de officiële opening. Je geeft en ontvangt masterclasses op school, er
wordt een kennismakingsweekend gepland en de ‘Ready 2 Go’ vormt de laatste trainingsdag samen met leerlingen van andere scholen.

DE INTERCULTURELE STAGE
Je vliegt naa Lomé, de hoofdstad van Togo. Zodra je uit het vliegtuig stapt merk je dat je je in een andere cultuur bevindt. Je reist door naar Aklakou en ontmoet daar je buddy van een middelbare school. Je leert elkaar goed kennen en steekt ook samen de handen uit de mouwen om mee te helpen bij de bouw van het cultureel centrum. Na een kort bezoek aan Kpalimé reis je door naar Kante. In Kante bezoek je ONG SAFE, een eco farm waar jongeren les krijgen in ecologische agricultuur. Je bezoekt in Kante tevens een Tamberma dorp om te leren over hun manier van leven. Na drie weken reis je weer terug naar Lomé om vanuit daar terug te vliegen naar Nederland.

NAZORG
In Nederland vertellen alle leerlingen hun ervaringen. Tijdens de After Travel training en de officiële slotmanifestatie kijken we samen terug op de stage en het afgelopen Xplore jaar in het algemeen. Samen schrijven we een boek, wel 170 pagina’s vol, over al onze projecten in Indonesië, China, Cambodja-Thailand, Tanzania, India, Peru, Nepal, Zuid-Afrika, Togo, Rusland en Mongolië.

BEKOSTIGING
Wij gaan de uitdaging aan om samen met scholen en leerlingen het noodzakelijke geld voor de interculturele stage en voor de Scholen voor Scholen projecten bij elkaar te brengen.
De kosten bestaan uit een eigen bijdrage van € 900,- en een sponsorbijdrage van € 1.800,-. De afgelopen jaren leerden we dat geen uitdaging te groot is en dat onze leerlingen samen het onmogelijk geachte meer dan waar maakten.