Menu

Een aantal jaren geleden is het Novalis korte tijd belegerd door de toenmalige B1z. De ‘schokkende’ beelden zijn hier te bekijken. Er landde namelijk een waterraket op het dak, met de naam ‘Spapollo’. Die raket was toevallig mijn raket, en de reden dat hij het Novalis heeft bereikt is helaas niet dat ik geavanceerde ballistische berekeningen heb gedaan; het is een combinatie van geluk en geluk, met een vleugje geluk. We hebben nog geprobeerd om de raket terug te halen, maar dat ging niet bepaald goed, vooral omdat niemand zin had om het dak op te klimmen, verrassend genoeg. Dit kan eigenlijk maar één ding betekenen: de raket ligt er nog steeds. Misschien hadden we een tijdcapsule mee moeten sturen. Maar voor degenen die toevallig in het bezit zijn van een satelliet is het misschien leuk om eens te kijken of je de raket kunt vinden.

Dit was natuurlijk een historische gebeurtenis in de geschiedenis van de school, en daarom moest het maar eens online, des te meer op een #ThrowbackThursday.  Toch is deze dag niet geheel toevallig. De waterraket was namelijk onderdeel van de themaweek Heelal van B1z, die deze week weer wordt gehouden. Vandaag hebben de leerlingen van B1z hun raketten getest; helaas heeft geen enkele het Novalis bereikt, maar desondanks waren er wel wat hoopvolle resultaten.

Ik hoop dat er in de toekomst nog veel potentiële rocket scientists naar het Eckart komen; de grondslag is al gelegd, en misschien dat we ooit een waterraket op Woensel kunnen vuren (waarschijnlijk niet, maar goed…).

Verder was er deze week weer de Night of the Nerds (nog steeds, zoals in mijn eerste blogpost, overdag). Naast de nodige VR-stands kon je zelf een soort exoskelet besturen, verschrikkelijk precieze kartonnen autootjes bouwen of zes stempels halen om een zaklamp te maken van een aantal onderdelen (waaronder een ijsstokje…). Nu was het zo dat toevallig het eerste onderdeel dat ik wist te bemachtigen zo’n gehoorapparaatbatterij was (dit betekent niet dat ze alleen voor gehoorapparatuur zijn!), en opeens had de groep niet zo’n zin meer, want zo’n batterij is eigenlijk een stuk nuttiger dan dat flutlampje. Toen kwam ook nog eens Omroep Brabant interviews geven, die zijn hier te zien inclusief drie leerlingen van het Eckart (schaamteloze zelfadvertentiespoiler: ik ook).

TAGS: