Menu

Bron en foto’s: ED.nl

EINDHOVEN- Dat de gala’s in heel Zuidoost-Brabant in volle gang zijn, merk je niet alleen aan de drukte bij de kapper en jongvolwassenen in rokkostuums. Maar vooral ook aan een mix van voertuigen in lange rijen die van heinde en verre naar de dorpen en steden komen om jongeren in stijl naar het afscheid van hun jeugdigheid te begeleiden.

De entree verschilt van peperdure sportwagens en hippie-busjes tot legervoertuigen en, waarom ook niet, een hijskraan. Niet alleen het feest moet memorabel zijn, maar ook de entree op het feest. En dat wordt door de jaren heen steeds gekker.

Zo leek het Rachelle’s moeder een geweldig idee om een Volkswagen T1 hippie-bus te regelen voor haar dochter. Een schot in de roos als het aan Rachelle zelf en haar vriendinnen Mur, Anouk, Sophie en Gül ligt. De busjes zijn immens populair. Patricia Vennix van Trouwbus Tilburg zit veel achter het stuur deze maand. Iedere dag is er wel ergens een gala. Deze week toevallig twee in Eindhoven, maar ze komt overal. Het piekgave busje is al te huur vanaf 150 euro en daar krijg je dan champagne, goede sfeer en een gezellige chauffeuse bij.

Ook Flores, Rutger, Femke, Sjuul, Sofie en Max zijn gezwicht voor het icoon van het surfers bestaan. ‘En da is nie goejekoop’, geeft Flores direct toe. Het Volkswagenbusje dat hen naar het feest van hun leven vervoert komt helemaal uit Nieuwegein en kost zo’n 200 euro exclusief chauffeur. En zonder chauffeur kom je niet ver.

Even verderop staat een brullende Chevrolet Camaro die ook nog is voorzien van de nodige geluidseffecten zoals sirenes. Volgens de kenners aan de zijkant een ‘gruwelijke bak’. En dat is positief. De jongens aan de binnenkant zien er apetrots uit, de wagen zit hen als gegoten. Net op het moment dat naar het kostenplaatje wordt gevraagd trekt de bestuurder op en laat hij de verslaggever achter in een rook van onwetendheid.

 

 

TAGS:

Zie ook...